Prirodni Sastojci 2
  • Prirodni Sastojci 1
  • Jedna od neugodnih činjenica vremena u kojem živimo je da bi trebali proučavati sastojke gotovo svih proizvoda dnevne uporabe, kako bi bar malo shvatili što ustvari kupujemo.

  • Jeste li znali da je često samo savjest proizvođača ta koja vas dijeli od nezdravih i opasnih sastojaka u hrani, pićima i kozmetici? Oni odlučuju koje će sastojke sadržavati određeni kozmetički proizvod. Hrana koju jedemo, pića koja pijemo, a često i proizvodi osobne njege sadrže razne sastojke koji jeftino zamjenjuju tvari što možemo dobiti iz prirode. Često se događa da se iza sjajne ambalaže krije duga lista kemijskih sastojaka koje ne razumijemo (a koji su u priličnom broju zapravo štetni za naš organizam). Kako u prehrani ista je stvar u kozmetici. Obje stvari jednako su važne! Mnogo puta zaboravljamo da je upravo koža naš najveći organ. Čovjek prosječno ima oko 3 kg kože koja predstavlja polupropusnu membranu u naš organizam. Kožu je lako oštetiti bilo mehanički bilo djelovanjem otrova.
  • "Ono što nanosimo kroz našu kožu barem je jednako važno kao i ono što jedemo..."
  • Sastojci kozmetičkih proizvoda ne moraju biti dugoročno ispitani kako bi se našli u proizvodima koje svakodnevno koristimo.
    U današnje vrijeme kada velike korporacije "jure" profit savjesnost i opće dobro uglavnom su zadnji kriteriji. Iako izgledamo i mirišimo dobro, nakon što smo iskoristili nekoliko osnovnih proizvoda osobne njege u samo jednom danu izložili smo se djelovanju preko 200 različitih kemikalija od kojih je oko 60% direktno ušlo u naš krvotok. Već desetljećima, proizvođači kozmetičkih proizvoda i proizvoda osobne njege upotrebljavaju kemikalije čiji se utjecaj povezuje s raznim zdravstvenim problemima i kroničnim bolestima. Trenutno za 125 tih sastojaka postoji snažna sumnja da su kancerogeni, dvadesetak ih uzrokuje posljedice na živčani sustav, a 25 ih je povezano s oštećenjima novorođenčeta. Danas postoje alternative koje su sigurne za naše zdravlje, a to su prirodni organic kozmetički proizvodi koje možete upotrebljavati bez štetnih posljedica.
Ljekovito BiljeBB natura vera d.o.o. | Prirodna kozmetika | 2012 © BB natura vera | Powered by Bootstrap

Dizajn i razvoj 2012 © STUDIO 218